Vážení klienti, rodinní příslušníci, kolegové, přátelé a příznivci Diakonie v Krabčicích,

Jak víte, 3. dubna jsme se uzavřeli do měsíční dobrovolné karantény s cílem snížit riziko vnesení koronavirové infekce do našich zařízení. 30. dubna tato dobrovolná karanténa skončila s tím, že všichni klienti i zaměstnanci Domova, kteří v této karanténě setrvali, jsou v pořádku a bez příznaků nemoci. Díky dobrovolné karanténě jsme získali čas a prostor pro ochranu klientů i zaměstnanců. Vzhledem k nynějšímu lepšímu zásobení ochrannými pomůckami i dostatku rychlotestů budeme moci čelit dalším rizikům nákazy mnohem lépe než před měsícem.

Pomohlo preventivní testování zaměstnanců

Na začátku dobrovolné karantény ukázaly vstupní PCR testy pozitivní výskyt Covid-19 u dvou zaměstnanců, kteří však neměli žádné známé příznaky. Následným trasováním a dalším testováním byla přítomnost viru potvrzena u dalších šesti zaměstnanců. „Tato zkušenost jednoznačně potvrzuje smysl testování u personálu, který pracuje s lidmi, pro něž je Covid-19 rizikovým onemocněním,“ říká Aleš Gabrysz, ředitel Diakonie v Krabčicích. Nikdo z pozitivně testovaných pochopitelně do dobrovolné karantény nenastoupil. Dnes jsou v domácí karanténě, nemají žádné příznaky Covid-19, někteří již čekají na druhý kontrolní test. Pokud bude i ten negativní, budou se moci brzy vrátit do služby.

Velký dík všem, kdo v tom byli a jsou s námi

Chtěl bych velmi poděkovat všem našim zaměstnancům od pečovatelek, zdravotních sester, pradlen a uklizeček až po kuchaře, údržbáře nebo vedoucí, všem kdo s námi společně s velkým nasazením prožili měsíc v izolaci, mimo své domovy a rodiny. Pro každého z nás to byla nová zkušenost a ukázala, že i přes různá omezení a ústupky se dokážeme semknout a držet při sobě a náročnou situaci zvládneme. Jsem velmi hrdý na své spolupracovníky, jsou to profesionálové, kteří se opírají o své zkušenosti a erudici, ale také jsou to lidé s velkým srdcem, smyslem pro humor i povinnost

Děkuji jménem celé krabčické Diakonie také všem vám, kdo na nás myslíte a pomáháte nám. Děkujeme za finanční dary. Děkujeme za mnohá povzbudivá slova, jichž se nám z mnoha stran dostává, za vaše lajky a milé komentáře na Facebooku, za vaši podporu na mnoha frontách.

Zůstáváme připraveni

I po skončení karantény platí v krabčické Diakonii všechna opatření v souladu s nařízením vlády, problíhá také průběžné testování zaměstnanců a platí omezení, která mají zajistit bezpečný chod služeb. Výskyt onemocnění se ani po všech již provedených opatřeních včetně měsíční karantény nedá zcela vyloučit. O naše klienty se ale i v takovém případě dokážeme dobře postarat.

Mgr. Aleš Gabrysz, ředitel Diakonie Krabčice

IMG_8956IMG_8921IMG_8994IMG_9003IMG_9005